Лабрадор ретривер, стандарт породы, история, воспитание


http://xn--80aacn5awld.in.ua/index.php?p=articles&action=displayarticle&id=55printhtml

Версия для печати / Оригинальная версия





Про породу лабрадор ретрівер

 Стандарт породи лабрадор ретрівер 

Стандарт FCI № 122 (29.01.1999) 

КЛАСИФІКАЦІЯ FCI: 
Група 8. Ретривер, спанієлі, водяні собаки. 
Секція 1. Ретривер. 
З випробуваннями робочих якостей. 

ЗАГАЛЬНИЙ ВИД: Міцного складання, збитий, енергійний; широка черепна коробка; широка і глибока груди в ребрах; поперек і задня частина широкі і міцні. 

ПОВЕДІНКА І ТЕМПЕРАМЕНТ: З хорошим характером, дуже рухливий. Чудове чуття, м'який прикус; пристрасть до води. Легко адаптується, відданий компаньйон. Кмітливий, проникливий і слухняний, з сильним бажанням догодити.Добрий по натурі, без сліду агресії або надмірної боязкості. 

ГОЛОВА: Черепна коробка: Череп широкий. Чітко окреслено без м'ясистих скул.Перехід від чола до морди: Виражений. 

Лицьова частина: 
Мочка носа: Широка, ніздрі добре розвинені. 
Морда: Масивна, не полегшена. 
Щелепи і зуби: Щелепи середньої довжини, щелепи і зуби міцні з досконалим, правильним і повністю ножицеподібним прикусом, тобто верхні зуби щільно перекривають нижні зуби і коштують перпендикулярно щелеп. 
Очі: Середньої величини, що виражають розум і хороший характер; коричневі або горіхові. 
Вуха: Не великі й не важкі; висячі, прилеглі до голови, посаджені досить далеко назад. 

Шея Суха, міцна, масивна, посаджена в добре розташовані плечі. 

КОЛОДКА: 
Спина: Рівна лінія верху. 
Поперек: Широка, коротка і міцна. 
Груди: Доброю ширини і глибини, з бочкоподібними ребрами. 

ХВІСТ: Відмінна особливість - дуже товстий хвіст у підстави, поступово звужується до кінця, середньої довжини, позбавлений підвісу, але одягнений щільно по колу короткою, густою шерстю, надаючи округлий вигляд, описуваний як видрова хвіст. Може радісно помахувати, але не повинен загинатися на спину.

КІНЦІВКИ: 
Передня частина: Передні ноги костисті та прямі від ліктів до землі, при огляді як спереду, так і збоку. 
Плечі: Довгі й косі. 
Задня частина: Добре розвинена, без нахилу до хвоста. 
Коліна: З добре вираженими кутами зчленувань. 
Плесна: Короткі. Коровіна надзвичайно небажана. 
Лапи: Округлі, компактні; склеписті пальці і добре розвинені подушечки. 

РУХУ: Вільні, що покривають відповідне простір; прямолінійні і правильні спереду і ззаду. 

СОРОЧКА: 
Шерсть: Відмінна особливість - коротка густа шерсть без хвилі пачосів, на дотик досить жорстка; стійкий до негоди підшерсток. 
Забарвлення: Суцільний чорний, рудий або коричневий. Рудий варіює від світло-палевого до червоного, як у лисиці. Невелика біла відмітина на грудях допускається. 




РОСТ: 
Ідеальна висота в холці: 
кобелі - 56-57 см 
cукі - 54-56 см 

ДЕФЕКТИ: Будь-яке відхилення від вищевказаних пунктів повинне розглядатися як недолік або порок в залежності від ступеня вираженості. 

Примітка: Пси повинні мати два явно нормальних насінники, повністю опущених в мошонку. 



 Опис породи лабрадор ретрівер 


Секрет лабрадора криється в його неабиякий інтелект, чарівність і характер.Предками лабрадорів були собаки північноамериканських індіанців, що допомагали їм при риболовлі витягувати мережі з холодного океану. Таким чином, стає зрозуміло, що лабрадор - міцна, здорова собака, ідеально пристосована до не самому жаркого клімату Росії та Україні стійка до хвороб та морозів. 

В даний час лабрадор є універсальною породою. Ця прекрасна мисливська собака, слухняна і кмітлива. Лабрадори використовуються як собаки-провідники сліпих і як лікувальні собаки (therapy dog), допомагають інвалідам, працюють в поліції, шукають контрабанду і наркотики, рятують людей у снігових завалах і на воді. 

Нарешті, це чудова собака-компаньйон, і багато людей заводять лабрадора просто як друга, лабрадор - улюблена собака дітей. Маючи лабрадора, можна бути впевненим, що він ніколи не вкусить дитини. Взагалі, для лабрадора не характерна злість по відношенню до людей і тварин. Це впевнена в собі, доброзичлива, життєрадісна і досить спокійна собака, ніколи не виявляються перші агресію. 

Лабрадор - ідеальна міська собака. Він має коротку, щільну шерсть з густим підшерстям, практично не намокають у воді. Шерсть лабрадора без запаху і не викликає алергію. 

Відмітною ознакою породи є хвіст, дуже товстий біля основи, без підвісу, покритий густою, короткою і щільною шерстю, яка надає йому вид хвоста видри.У воді хвіст служить лабрадору кермом і допомагає йому при плаванні. Завдяки перетинкам на лапах лабрадор плаває зі швидкістю, яка не поступається людині з ластами. За стандартом, для лабрадорів допустимі три забарвлення: чорний (класичний), палевий (всі відтінки, від світло-кремового до темно-рудого) і коричневий (шоколадний). 


10 основних якостей лабрадора: 

1. Приголомшливо розумна, надінтелігентним собака, що відрізняється дуже швидким формуванням стійких навичок. Навчання можливе з 8 місяців, а до 10 місяців лабрадор здатний з блиском здати іспити. 

2. Собака-довгожитель. Тривалість життя в середньому 15-20 років. До книги Рекордів Гіннесу занесений лабрадор, який прожив 27 років. 

3. Прекрасний плавець і водолаз. 

4. Невтомний помічник мисливця, кращий аппортіровщік, відмінна рушничний собака. Безпомилково розшукує підбиту дичину на суші і у воді. 

5. Відважний і самовіддану захисник господаря та його власності. Після відповідного навчання прекрасний охоронець і охоронець, миттєво орієнтується в обстановці і вміє самостійно приймати рішення. 

6. Прекрасний нюх робить лабрадора незмінним супутником митних та рятувальних служб всього світу. Нюх у лабрадора на 25% перевершує нюх німецької вівчарки. 

7. Врівноважена психіка, доброзичливість, оптимізм і почуття гумору дозволяють лабрадору стати улюбленим і бажаним в будь-якій сім'ї. 

8. Міцне здоров'я, атлетичну статуру, невибагливість в їжі, простота у вирощуванні дозволяють лабрадору стати незамінною собакою для початківця собаківника. 

9. Гладка, блискуча шерсть не має запаху і не викликає алергії. 

10. Порода відноситься до великих собакам, але ненав'язливий характер робить собаку зручною навіть у міській квартирі. 

Лабрадори можуть бути вухами, очима і руками інвалідів. За кордоном існують служби, навчальні собак викликати ліфт, включати світло, підняти трубку, допомогти зробити покупки. 

Лабрадор - це собака для людини, а не навпаки.



Використано матеріали: 
zoobusiness. kiev.ua 
labrado r.ru 
Подробнее:http://translate.googleusercontent.com/translate_c?rurl=translate.google.com&sl=ru&tl=uk&twu=1&u=http://xn--80aacn5awld.in.ua/content/6/standart-porody/1/&usg=ALkJrhgH1Zn9p-ZhuhPVrT_57Vs2_1Mu4A

 

Автор: admin от 09.03.2012





  


Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на сайт | Powered by CMS Status-X 1.04