<< Март 2024 >>
  Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Вс.
>  26  27  28  29 1 2 3
> 4 5 6 7 8 9 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28 29 30 31




Лабрадор - рятувальник

Лабрадор-рятувальник одним з перших починає працювати на місцях катастроф, рятуючи людей під завалами зруйнованих будівель, з-під снігових лавин або в крижаній воді, рятуючи потопаючих. 

Лабрадори ідеально підходять для роботи рятувальниками, оскільки відрізняються добродушністю і неймовірним азартом до пошуку. Перше якість дуже важливе для пошукової собаки, оскільки люди, що знаходяться під завалами будинків і т.д., перебувають в стані шоку.Вони можуть кричати, відштовхнути або навіть просто напасть на свого рятівника. Тому собака-рятувальник не повинна проявляти жодних ознак ворожості навіть до неадекватно провідним себе людям. 

Навчання собак-рятувальників проводиться за допомогою серії спеціальних вправ. Найпростіше вправу виглядає таким чином: людина розігрує собаку, тікає і ховається від неї. Собака повинна його знайти і обгавкати. Собака-рятувальник повинна вміти знаходити абсолютно незнайомих їй людей в абсолютно незнайомій місцевості. Після освоєння простих вправ приступають до складніших. У результаті розігруються сценарії справжніх катастроф, де собака повинна проявити свої робочі якості. Для того щоб лабрадор міг стати справжнім рятувальником-професіоналом, мало просто вміти знаходити людей. Необхідно вміти працювати у будь-яких умовах, навіть дуже складних, не боятися вузьких лазів і хиткою грунту під ногами; вміти ігнорувати гуркіт техніки, вибухи і не помічати людей, які працюють по сусідству. 

Одна з найскладніших завдань - навчити собаку не боятися висоти, оскільки такий страх є у собак вродженим. Навчання проходить у кілька етапів. 

1. Собаку одягаються в спеціальне альпіністське спорядження. Інструктор в грі починає поступово відривати її від землі. 
2. Коли собака звикає не торкатися землі лапами, її починають підвішувати над землею, поступово збільшуючи час і висоту. 
3. Через місяць проходить перший спуск з висоти третього поверху. 
4. Вершиною навчання вважається десантування собаки з вертольота. 

Лабрадори працюють також в службі порятунку на воді. У цій професії лабрадору необхідні спеціальні навички, яким собак навчають на спеціальних курсах. Ретриверів вчать підкорятися командам у воді, буксирувати дрейфує човен, рятувати потопаючого. Наприклад, щоб допомогти потопаючому, собака повинна максимально швидко до нього підпливти, дати можливість потерпілому вхопити себе за шерсть або шлею. Собака повинна бути здоровою і фізично міцною, тому що така робота передбачає величезну фізичне навантаження. 

Використано матеріали: 
zoobusiness.kiev.ua / 



 

 


 

Автор: admin от 10.03.2012





  

Вы не можете комментировать!

 

Печать | Copyright © 2012, Chernenko Ev. Перепечатка материалов только при наличии активной гиперссылки на сайт | Powered by CMS Status-X 1.04 | Контакты